Уколико волите слатке и топле напитке, онда ће ово бити право уживање за вас. Припрема куваног вина вам неће одузети много времена, а уживање је загарантовано.
Топли напици су нешто што се препоручује када крене зимска сезона и у току празника. Једном недјељно припремите добро кувано вино и уживајте у савршеном напитку током новогодишњих и божићних дана.
Ево како да спремите најлепше кувано вино по рецепту који је провјерено непревазиђен.
Састојци:
- 5 дл полусувог црног вина
- 2,5 дл воде
- 3 кашике шећера
- 1/2 кашичице каранфилића
- мало цимета
- неколико кришки наранџе
Припрема:
Двије кашике шећера отопити на тихој ватри. Када пожути прелити водом, појачати температуру рингле и пустити да вода проври.
Затим додати још једну кашику шећера, добро промијешати да се све сједини, и додати вино. Када почне да пјени склоните са шпорета посуду у којој то све кувате, јер ваш напитак не треба да проври.
Додајте цимет и каранфилић, добро промијешајте и сипајте у чашу од дебљег стакла, која има дршку.
Кувано вино се пије док је вруће, а можете да обогатите укус тако што ћете у њега убацити кришку поморанџе.