Извор:
Крстарица
08.11.2024
17:05
Коментари:
0Већина људи се одлучује да црни лук држи у фрижидеру, а то је велика грешка, јер не само да ће изгубити укус већ ће се и брзо покварити и убуђавити.
Џери Стоун је открио једноставан трик који ће помоћи да црни лук остане свјеж и до пола године!
Његов први савјет је заборавите на фрижидер.
– Испоставило се да лук најбоље „живи“ на собној температури, и када га охладите, извлачите сву његову влажност, и он ће се брзо осушити. Ово се наравно односи на цијели плод, а не на исјецкани лук. Друга, и најважнија ствар је да црни лук највише воли да буде на тамном и сувом мјесту, са добром вентилацијом – прича Стоун и напомиње:
– Због тога не желите да га држите у фиоци, већ их ставите у оставу са добром вентилацијом, а она је битна јер уклања много влажности из ваздуха, што доприноси томе да црни лук остане дуже свјеж. Такође, никада не треба да држите кромпир поред лука, јер влажност и етилен који ослобађа лук, убрзавају клијање кромпира.
Важно је и паковање у којем сте купили црни лук.
Уколико је био упакован у пластичној кеси, савјетује се да га извучете напоље јер пластичне кесе подстичу брже буђање. Црном луку је потребно да „дише“, па је зато најбоље да га држите у мрежастој торби што ће му омогућити да дуже остане свјеж.
На крају, важно је да лук не буде на директној сунчевој свјетлости.
Најновије
Најчитаније
22
42
22
37
22
31
22
19
22
04
Тренутно на програму