Large banner

Kako da meso bude mekano i sočno

Извор:

Курир

15.12.2021

00:07

Коментари: 0

Provjereni trikovi koji se uče u kulinarskim školama. Evo kako da meso ne bude žilavo...

Ponekad se dogodi da iako ste već hiljadu puta pripremili meso na isti način, ono iz nekog razloga jednom bude sočno i softano, a drugi put tvrdo i žilavo nalik gumi... Čak i ako ćete vi progutati ove "kamene" zalogaje, možete da budete sigurni da vaša deca neće - traćišće vam provjereno omiljenu varijantu kao što su riblji štapići...

Ako zbog toga sumnjate u svoje kulinarske vještine, nema razloga. Samo profesionalci znaju "cake" kako da to izbjegnu jer takve trikove uče u kulinarskim školama.

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo dobro osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Zašto je to važno? Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o hrskavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja "odmori". Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju, kako bi pod parom dodatno mekžalo i pustilo sokove. To će pomoći da jelo bude još sočnije i mekše.

Подијели:

Тагови:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

0:30

Центар дана (Р)

инфотејнмент

2:00

Народ прича (Р)

репортажна емисија

2:30

Аутошоп магазин (Р)

спортски програм

3:00

У микс зони (Р)

спортски програм

3:30

Црна гуја (Р)

серијски програм

Small banner
Small banner