17.02.2025
10:20
Овај рецепт је право рјешење за све који желе домаćи хлеб без дугих процедура и компликованих корака. Припрема је толико једноставна да ће чак и почетници уживати!
Савршен је за оне тренутке када желите нешто свјеже и домаће, али немате много времена. Или за викенд јутра када желите да изненадите своју породицу топлим хљебом без устајања у зору.
- 800 g брашна
- 2 кашичице соли
- 2 кашике шеćера
- 10 g сувог квасца
- 500 ml топле воде
- 30 ml маслиновог уља
Просејте брашно у већу чинију да тесто буде прозрачније.
Додајте со, шећер и суви квасац. Све добро измијешати.
Додајте топлу воду и маслиново уље у смешу. Мијесите тесто док не постане глатко.
Покријте посуду кухињском крпом и оставите да се тесто диже на топлом мјесту 2 сата док се не удвостручи.
Тесто поделити на два дела, формирати векну и оставити да одстоји још 30-40 минута.
Премажите тесто мешавином млијека и маслиновог уља да добијете златну кору.
Пеците у рерни загријаној на 200°C око 30-40 минута док хљеб не порумени.
Најновије
Најчитаније
09
23
09
16
09
11
08
56
08
52
Тренутно на програму
6:00
АТВ вијести
информативни програм вијести
6:45
Вјежбајте са Лидијом (Р)
лајфстајл
6:55
АТВ јутро
јутарњи програм
9:00
Крваво цвијеће С02 ЕП 175 (Р, 12+)
серијски програм
9:55
Телетрговина
телетрговина
10:10
Од јутра до сутра ЕП 33 (12+)
серијски програм
10:55
Телетрговина
телетрговина