31.05.2021
18:06
Svako ima svoj trik kako je napraviti, a svi se slažu da je najukusnija salsa od zrelog paradajza.
Salsa je kraljica umaka s obzirom na različite mogućnosti primjene kao i činjenicu da je odlična baza za druge umake i jela.
Ukoliko ćete praviti salsu naoružajte se vremenom i strpljenjem, ali i dovoljno zrelim paradsjzom jer drugačije nećete moći napraviti savršen umak.
- dva kilograma svježeg paradajza;
- četiri češnja luka;
- pola decilitra maslinovog ulja;
- jedna kašika šećera;
- so, biber, bosiljak po potrebi.
Izblanširajte paradajz, ogulite mu kožu i nasjeckajte na sitne kockice. Na maslinovom ulju propržite luk te dodajte sjeckani paradajz, žlicu šećera sa malo soli i bibera.
Na laganoj vatri pirjajte umak uz povremeno miješanje dok višak tekućine ne ispari, odnosno dok ne dobijete željenu gustinu umaka. Ovaj proces treba da traje najmanje jedan sat, a poželjno bi bilo bar dva do tri sata.
U gotovu salsu dodajte bosiljak, i po želji peršin i origano ili neko drugo mediteransko bilje.
Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму
19:55
Маркетинг
маркетинг
20:00
Лото, Лутрија РС
лото
20:10
Технолошки милијардери
документарни програм
21:00
Мућке С 05 ЕП 01 (12+)
серијски програм
21:35
Ало Ало С06 ЕП 01 (12+)
серијски програм
22:10
Вечерње вијести
информативни програм вијести
22:25
Дивље пчеле ЕП 83 (12+)
серијски програм