Извор:
Мондо.рс
05.05.2024
16:59
Након што поједете васкршња јаја, не морате да бацате љуске. Постоји начин на који можете да их искористите, нарочито ако су ваш дом, тераса или башта оплемењени цвијећем и биљкама.
Љуска јајета је право богатство хранљивих састојака, посебно калцијума, што је чини изврсним природним ђубривом.
Ако имате башту, ваш парадајз и паприке ће посебно уживати у калцијуму из љуске јаја, али ће и остале биљке и цвијеће имати користи од овог додатка.
Све што треба да урадите, јесте да измрвите љуску и ставите двије до три кашике у саксију, односно, у земљиште око биљке, уколико сте је посадили напољу.
Такође, љуске јаја можете да ставите у воду. Оставите их да одстоје, а затим ту воду користите за заливање биљака.
На примјер, за 12 до 18 јаја, треба вам око 18 литара воде, односно, једна љуска за један литар воде. Оставите љуске у води око недјељу дана прије заливања биљака, како би отпустиле нутријенте у воду, пише "Мондо".
Најновије
Најчитаније
15
02
15
02
14
57
14
55
14
45
Тренутно на програму