Немојте да очајавате, нити да помишљате да баците купус само зато што сте сте га пресолили, јер рјешење постоји.
И док за неке сезона стављања зимнице још увијек траје, већина је већ ставила купус да се кисели и бурад одложила у оставу или друго мјесто где ће чекати да се процес кисељења заврши и коначно стигну омиљене зимске намирнице.
Ипак, неријетко се дешава да тек након што смо сав посао завршили, схватимо да смо купус пресолили.
Ако се и вама ово догодило, немојте да очајавате - нема потребе да га бацате, нити да га испирате до изнемоглости.
Постоји сасвим једноставно рјешење које нуди природа.
Све што треба да урадите јесте да у буре са киселим купусом додате шаргарепу или зелени парадајз.
Наиме, ово поврће има моћ да апсорбује вишак соли. На буре стандардне величине биће вам потребно око 2 килограма шаргарепе или зеленог парадајза, а можете користити и мјешавину ове двије врсте поврћа, а прије него што их додате у буре с купусом, потребно је да сваки плод пробушите виљушком, пише портал "Лепа и срећна".
Ако је купус толико пресољен да ни додавање шаргарепе и зеленог парадајза не помаже, по потреби можете сваку главицу купуса накратко да потопите у кључалу воду.
То би такође требало да помогне да се избаци вишак соли.