Za sutrašnji ručak “Kuhinjica” predlaže da napravite jagnjeći paprika.
Kuvano na laganoj vatri, jagnjetina je nježno i sočno meso vrlo posebnog okusa. Ovaj recept će biti savršen za svaki dan kod kuće.
U video prilogu možete pogledati postupak pripreme.
Potrebno vam je:
• 250 gr crnog luka
• Ulje
• 100 gr slanine
• 3 čena bijelog luka
• 800 gr jagnjetine
• 300 gr paprika
• 200 ml pelata
• 150 ml neutralne pavlake
Postupak pripreme:
Isjeckajte crni luk i stavite ga u šerpu na vatri u koju ste dodali ulje. Isjecite i slaninu, kao i bijeli luk. Pazite da vam luk na vatri ne zagori.
Slaninu i bijeli luk izblendajte u blenderu i smjesu dodajte u šerpu. Jagnjetinu izrežite na komade te je stavite u šerpu da se kuva sa ostalim namirnicama. Paprike isjecite na sitnije komade i dodajte u šerpu. Kuvati sve zajedno.
Kada kuvanje bude pri kraju uspite pelat i neutralnu pavlaku. Dobro promiješajte i ostavite još malo da se krčka.
Kad se paprika skuva, servirajte ga u tanjir.