Кашика дневно ове житарице довољна је за јак имунитет, добру пробаву и витку линију током хладних дана.
У питању је пшеница која је веома заступљена у медитеранској исхрани.
Одлична је за цријева, у којима је извор нашег имунитета, подстиче метаболизам и садржи гвожђе, цинк, селен као и витамин Б!
Жито смо навикли да спремамо за славе, али мимо тога га ријетко кад једемо, али ако га спремите на овај начин, кашика дневно ће вам бити довољна за витку линију и јак имунитет током хладних дана који долазе, преноси Крстарица.
Једите кад год осјетите глад, са мало меда, цимета или какао праха.
Састојци:
1 кг пшенице
50 грама сувог грожђа
50 грама ораха
50 грама љешника
50 грама бадема
Припрема:
Потопите пшеницу преко ноћи, па је сутрадан полако кувајте најмање три сата.
Воду доливајте полако, да никад не буде превише.
Орах, љешник и бадем самељите.
Пред крај кувања додајте их у жито и кувајте још десетак минута.
Охладите и чувајте у фрижидеру.