Љекари објашњавају да главобоља може бити подстакнута различитим узрочницима попут недостатка сна, стреса или наглих временских промјена, али и одређеним намирницама, преноси "Еверyдаy Хеалтх".
У случају да нам се главобоља често јавља усред или убрзо након јела, постоји велика вјероватноћа да је она изазвана управо конзумацијом одређених намирница.
Ево које су то намирнице:
- чоколада,
- црно вино и остала алкохолна пића,
- кафа,
- зрели сиреви,
- месне прерађевине,
- вјештачки заслађивачи.
Како објашњавају стручњаци, ове намирнице у себи садрже одређене супстанце којe могу бити окидач за главобоље, а неријетко мигрене.
Иако је умјерено уживање у њима сасвим у реду, ако претјерамо с њиховом конзумацијом, могли бисмо се суочити с непријатним боловима, преноси "Радио Сарајево".