Large banner

Зашто је добро појести мало чоколаде послије ручка?

21.02.2025

20:21

Коментари: 0
Зашто је добро појести мало чоколаде послије ручка?

Чоколада након ручка није само слатко задовољство, већ може имати и одређене предности, наравно - ако се конзумира у умјереним количинама.

Прво, чоколада, посебно она са високим процентом какаа (тамна чоколада), богата је антиоксидансима попут флавоноида. Они помажу у борби против слободних радикала у организму. То може допринијети здрављу срца и побољшању циркулације.

Друго, мали комад чоколаде може помоћи у регулацији шећера у крви након оброка.

Наиме, када се поједе нешто слатко мозак лучи серотонин, хормон среће, што може смањити осјећај умора и побољшати расположење.

Ово је посебно корисно након тешких или масних оброка, када енергија може нагло пасти.

Такође, чоколада има способност да задовољи жељу за слатким, чиме може спријечити касније преједање слаткишима.

Тамна чоколада, захваљујући свом интензивном укусу, често је довољна у малим количинама да задовољи потребе за десертом.

Наравно, важно је не претјеривати.

Зараза хара регионом: Одеш здрав на посао, вратиш се болестан

Зараза хара регионом: Одеш здрав на посао, вратиш се болестан

Превише чоколаде, посебно млијечне или бијеле, може унијети вишак шећера и калорија.

Идеално је ограничити се на 20-30 грама тамне чоколаде дневно.

Уз правилну количину, чоколада може бити не само слатка посластица, већ и мали савезник у одржавању равнотеже након оброка

(Побједа)

Подијели:

Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

5:30

Фитнес (Р)

серијски програм

6:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

6:45

Вјежбајте са Лидијом (Р)

лајфстајл

6:55

АТВ јутро

јутарњи програм

9:00

Крваво цвијеће С02 ЕП 175 (Р, 12+)

серијски програм

9:55

Телетрговина

телетрговина

10:10

Од јутра до сутра ЕП 33 (12+)

серијски програм

Small banner
Small banner