Јелена Ђоковић (37), супруга најбољег тенисера свијета Новака (36), води здрав живот. Годинама се придржава строгих правила прехране, не једе месо, а избацила је потпуно и шећер и млијеко.
Она је сада открила како је постала веганка.
"Почела сам размишљати како да преживим три године, јер нисам имала новца за јести у не знам каквим ресторанима, а нисам ни живјела у дому гдје имам кухињу. Тако да је веганство кренуло из муке", открила је Јелена за "Курир".
Открила је да је велики љубитељ меса, али осјећа се добро у властитој кожи и не намјерава га поновно почети конзумирати, барем не за сада.
"Моја прехрана је 70 посто сирова храна, а 30 посто кувана. Најчешће једем јуху, безглутенску тјестенину, рижу… Тешко је данас наћи праву храну и припремљену на здрав начин. Зато ми је важно да се добро организујем око оброка и сретна сам што имам партнера који је као и ја посвећен томе да остане здрав и јак. Наши режими прехране се тек мало разликују", поручила је.
Подсјетимо, Јелена посвећује пуно времена вјежбању и његовању доброг изгледа, а раније је открила шта јој највише помаже у томе.
"У одређеним фазама у животу било ми је важније да храним свој мозак знањем, прије него тијело енергијом. Јела сам пице, тјестенине, хамбургере и сендвиче, као и слаткише. Без салате, али с пуно воћа. Сјећам се да сам мислила да су салате за људе који желе да смршаве, а с обзиром на то да сам била мршава, увијек сам сматрала да ми је потребна 'тежа' храна да бих се снабдијела енергијом. Смијешно је то што сам храну дијелила у двиије групе: ону која ствара целулит и ону која не ствара целулит", рекла је.
Додала је да је добра ствар то што никада није имала многа порока.
Каву, која је омиљено пиће многих, уопште не конзумира.
"Каву сам пробала кад сам била млађа, али ми се није допала. Уствари, повраћала сам цијелу ноћ након што сам је пробала. Исто је било и са цигаретом. Кад сам пробала алкохол, повраћала сам три дана и изгубила четири килограма због тога", открила је.