Гимназија се опростила од Катарине Тривић: Твој осмијех одбијао је сваку таму

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2024. 16:07

Бањалучка Гимназија опростила се од Бањалучанке Катарине Тривић која је преминула у петак након дуге борбе с тешком болешћу.

Из ове школе су на свом Фејсбук налогу написали дирљиву опроштајну поруку.

"Тешко је почети. Толико тога је за рећи, али недостају ријечи. Оно што осјећамо ни најрјечитији не би могли описати. Била си превише храбра за ову планету. Планету на којој си се противила нијемој егзистенцији и трагала за животом у којем ћеш поред онога што ти он нуди, увијек тражити још. Бићеш упамћена као ријеткост у мноштву свих нас којима си узор и пратиља на овом путовању који је без тебе изгубио трачак сунца", навели су на својој Фејсбук страници.

Ужас у Шпанији: Голман остао да лежи након ударца, прекинута утакмица

Ужас у Шпанији: Голман остао да лежи након ударца, прекинута утакмица

Додали су да је Каћа била најхрабрија кад је било најтеже, најнесебичнија када се свијет рушио, највеселија када се чинило као да сутра не постоји.

"Твоја љубав прелазила је све границе. Твој осмијех одбијао је сваку таму. Твоја снага и воља за животом свима нама биле су вјетар у леђа, иако би многи рекли да је требало бити супротно. Зрачила си добротом и радошћу. И не знамо зашто пишемо у прошлом времену. То је погрешно, јер си ту. Осјећамо те. Знамо да ниси отишла и да никада нећеш. Чувај нас. И ми ћемо чувати тебе", написали су и додали:

"Сада си тамо гдје болест не постоји. Ништа те не боли. Мирна си. За нас ћеш заувијек бити насмијана дјевојчица из предзадње клупе до прозора".

Катарина је имала само 18 година када је сазнала да болује од акутне мијелоидне леукемије.

Иако је једном побиједила ову опаку болест, убрзо је сазнала да се немилосрдна леукемија вратила. Након дуготрајне борбе преминула је у петак у 21. години.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.