ПДП

Одлука је пала: Дринић иде у градску Скупштину, а ево ко га мијења у Народној

  • Извор: АТВ
  • 28.10.2024. 18:25

Небојша Дринић, посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске, одрећи ће се тог мандата како би своје дјеловање у наредне четири године наставио у Скупштини града Бањалука.

Уколико, наравно на општим изборима попут великог броја кандидата у многим странкама, не одлучи поново да се кандидује. 

Умјесто њега ће у Народну скупштину Републике Српске сјести Бојан Кресојевић, који ће се одрећи одборничког мандата у Бањалуци, како би постао народни посланик, јер је и он учествовао на локалним изборима, као и на општим.

Ову рокаду топа и коња, да се изразимо у шаховским терминима, саопштио је Драшко Станивуковић, некрунисани краљ странке, иначе предсједник Градског одбора ПДП Бањалука. 

"Народни посланик Небојша Дринић на листи нашој одборника освојио је преко осам хиљада гласова, што је један од највећих појединачних гласова у цијелој Републици Српској. Било је ту пуно оспоравања, свачега, али народ каже своје. Због тога он је дужан да прихвати мандат и оно што су грађани Бањалуке рекли. Због његовог најбољег резултата, рекао сам да смо странка резултата, обавезује га да он води будући Клуб одборника ПДП-а", изјавио је Драшко Станивуковић, предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука.

Дринић је на недавно одржаним локалним изборима освојио највише гласова на листи ПДП, чиме је стекао могућност да уђе у Скупштину града, али под условом да се одрекне мандата у највишем законодавном тијелу у Српској.

Што се тиче Бојана Кресојевића, он је прије двије године био петопласирани на листи ПДП у Изборној јединици 3, па је одласком Дринића стекао услове да га замијени у скупштини.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм