Ћуте

Шта је са обећањем: Колико је запослених у Градској управи?

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 08:14

Колико Градска управа има запослених? Питали смо, одговор не добијамо данима. Нећемо га ни добити јер вјероватно ни сами не знају колико су запослили људи. Према процјенама тај број је скоро 900, па је и јасно зашто Град ћути.

Када су преузели Градску управу објавили су да је у администрацији запослено 788 радника, од којих је 200 вишак. 

"Бањалука има 83 савјетника, разне људе који су именовани политички. Данас као градоначелник одговорно тврдим да са одређеним бројем који је десет пута мањи град може да функционише", рекао је Станивуковић гостујући на локалној бијељинској телевизији 19. децембра 2020. године када је постао градоначелник.

Након тога је Станивуковић савјетнике претворио у сараднике и почео са запошљавањима. Главна служба за ревизију јавног сектора за 2023. годину саопштила је да је у Градској управо запослено 862 радника, што је за 74 радника више него на почетку његовог мандата.

Оно што се види у ревизорском извјештају је да је Град запослио 89 нових радника, што значи да су у међувремену поједини напустили Градску управу, а Станивуковић је само попуњавао празна мјеста.

И ово су подаци од прошле године. Тренд запошљавања није заустављен ни ове године. Само је у августу и септембру расписано неколико конкурса за примање на одређено.

Смањење градске администрације и плата била је предизборна тема Драшка Станивуковића. По преузимању мандата, Станивуковић не само да није смањио број запослених, него је запослио још више радника на буџет града и све то нетранспарентно.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.