Градоначелник

Станивуковић упоредио Бањалуку и Беч: Колапс у саобраћају по узору на метрополе

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2024. 13:34

Драшко Станивуковић је од Бањалуке одлучио да направи метрополу и тако је по узору на Беч преузео саобраћајне гужве. То што се након његове "саобраћајне револуције" догодио колапс на улицама, Станивуковић приписује проблемима великих градова као што су Београд, Загреб и Беч.

"Питање саобраћаја је дугорочно, ми ћемо наставити да га рјешавамо. Завршетком изградње моста у Чесми, других инфраструктурних пројеката као што је мост у Доцу су само неке од ствари које нам слиједе и које ће побољшати питање саобраћаја. Питање гужви у Бањалуци је већ постало вишедеценијско питање као и сваког већег града попут Новог Сада, Београда, Загреба или Сарајева. Када падне већа киша у Бечу па буде на путу више воде, то је Беч па се ћути, али када је у Бањалуци онда Бањалука не ваља", рекао је Станивуковић.

Ипак, у Бечу "саобраћајна револуција" сигурно не прави још већи колапс као што је случај са Бањалуком. 

"Револуционари" из Градске управе игнорисали су упозорења стручњака да ће измјене у граду направити још већи колапс. Сада је Станивуковић вишесатне гужве објаснио као проблем великих градова.

"Сваки већи град од преко 200.000 има своје изазове. Као град који се развија и има много становника, хвала Богу. Има оних који нам стављају црвене траке, ми ћемо наставити да радимо и развијамо нашу Бањалуку. Ускоро завршавамо три кружне раскрснице које ће много допринијети развоју Бањалуке. Свака јутарња шпица поготово ако је киша не да Бањалучанима да возе бицикл или иду пјешке, па нас све тјера у аутомобиле", рекао је Станивуковић.

Пратите нас и путем Вибера