Сарајево

Амбасада Русије: Неуравнотежен и неконструктиван приступ ПИК-а ситуацији у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 21.06.2024. 10:48

Састанак појединих чланова Управног одбора Савјета за спровођење мира (ПИК) у БиХ, на нивоу политичких директора, још једном потврђује неконструктиван и неуравнотежен приступ ове структуре ситуацији у БиХ, одступање од дејтонских принципа и њихово произвољно тумачење, речено је Срни у Амбасади Русије у БиХ.

"Никакви такви скупови не могу оповргнути очигледну чињеницу нелегитимности Кристијана Шмита као високог представника", истичу у овом дипломатском представништву у реаговању на коминике ПИК-а.

Без учешћа Руске Федерације, истакли су из Амбасаде, напори међународне заједнице да се постигне главни циљ – међуетничко помирење, хармонична интеракција конститутивних народа у БиХ – осуђени су на пропаст.

Дујаковић: Поносно смо наступали испод заставе Републике Српске

Дујаковић: Поносно смо наступали испод заставе Републике Српске

Политички директори Управног одбора Савјета за спровођење мира након јучерашњег састанка у Сарајеву позвали су све стране да промовишу окружење које ће погодовати помирењу и при томе изнијела низ критика и упозорења руководству Републике Српске.

УО ПИК-а је осудио, како кажу, флагрантне нападе владајуће коалиције у Републици Српској на Општи оквирни споразум за мир, уставни и правни поредак БиХ. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.