Подаци

ЦИК обрадио 59,8 бирачких мјеста, данас нови резултати

  • Извор: АТВ
  • 07.10.2024. 07:16

У БиХ су јуче одржани локални избори на којима су право гласа имала 3.400.204 регистрована бирача. Излазност на локалним изборима износила је 47,72 одсто.

Централна изборна комисија у поноћ је на веб страници објавила прелиминарне резултате за избор градоначелника и начелника градова и општина у БиХ са 59,8 бирачких мјеста, док ће се резултати избора за градске и општинске скупштине наставити бројати, а прелиминарни резултати се могу пратити на сајту Централне изборне комисије од 9.15 часова.

Из ЦИК-а су саопштили да су задовољни безбједносном ситуацијом током изборног дана у којем није било више од 10 инцидената.

За СНСД ови локални избори једни су од најуспјешнијих, поручио је лидер ове партије Милорад Додик. Он је истакао да је СНСД побиједио у 47 од 63 локалне заједнице и да је ову партију на листићима заокружило више од 54 одсто бирача.

ПДП-ов Драшко Станивуковић поново је изабран за градоначелника Бањалуке, док је СДС побједу однио у 11 локалних заједница.

Социјалистичка партија имаће начелнике у Чајничу, Крупи на Уни и Купресу. ДЕМОС је побиједио у Палама, а Уједињена Српска у Станарима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: