Нешковић да одговори ко је наредио да повуче закон

Ковачевић о повлачењу закона: Какав договор је постигла опозиција са својим налогодавцима

  • 15.10.2024. 13:34

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да делегат Желимир Нешковић лажно и биједно оптужује институције Републике Српске да би избјегао да објасни по чијем налогу је повукао приједлог закона о измјени Закона о Уставном суду БиХ.

Ковачевић је упитао ко је позвао судије из Републике Српске да се повуку из Уставног суда БиХ због прегласавања које врше странци и Бошњаци, ако није Народна скупштина Републике Српске?

Нешковић повукао Приједлог закона о Уставном суду БиХ

Нешковић повукао Приједлог закона о Уставном суду БиХ

"Па зар Нешковић није чуо да су предсједник Републике Српске, као и остали званичници Републике Српске, под санкцијама, између осталог и због тога што се противе злоупотребама Уставног суда БиХ", пита Ковачевић.

Према његовим ријечима, одакле тај текст приједлога закона Нешковићу, ако га није преписао од институција Републике Српске које су га усагласиле прије више од десет година и упорно се бориле за њега.

"Нешковић би, умјесто што овако бесрамно оптужује Републику Српску, само требао да одговори ко му је наредио да повуче закон и какав политички договор су постигли они из опозиције, њихови наредбодавци, странци и политичко Сарајево", рекао је Ковачевић.

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић повукао је приједлог закона о измјени Закона о Уставном суду БиХ, који је у парламентарну процедуру упутио прије седам мјесеци. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.