Преписке са апликације "Скај"

Медији: Наркокартел преко плаћеника из ЦИК-а планирао изборну крађу

  • Извор: СРНА
  • 18.05.2024. 09:40

Преписке са апликације "Скај" Хариса Бехрама, ухапшеног у акцији "Црна кравата два", и вође наркокартела Едина Гачанина показују да је тај наркокартел из Дубајиа, преко особе из Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, финансирао и намијештао изборну крађу на изборима у БиХ, пише "Аваз".

Сарајевски дневник наводи да је преко "Скај" апликације откривена преписка у којој Бехрам 15. априла 2020. године пише Гачанину да је "узео Нермина Кљаку, брата савјетника Фахрудина Радончића", тадашњег министра безбједности у Савјету министара, који, између осталог, има "једног од главних из ЦИК-а".

Бехрам у преписци наводи да је од Кљаке добио информације колико плаћа кутије, људе и везе, те да Кљако има способних људи по цијелој БиХ.

Да ли нарко картел управља ЦИК-ом?

Да ли нарко картел управља ЦИК-ом?

"Два дана сам с њим провео и мој брат је његов пријатељ који га је заједно са мном увјерио. Њега се СДА у Мостару највише боји", каже Бехрам у поруци.

"Аваз" наводи да је из препске видљиво да је наркокартел планирао основати странку, али да су дошли до закључка да је боље сачекати изборе, па уз помоћ особе из ЦИК-а гласове СББ-а и СДА, пребацити себи.

"Колико су кутије важне, толико је важно и да имамо некога у ЦИК-у, а он има једног којег редовно плаћа", наводи се у порукама између Бахрама и Гачанина од 20. априла 2020. године.

Вођа наркокартела из Дубаија: 'Имамо свог човјека у ЦИК-у'

Вођа наркокартела из Дубаија: 'Имамо свог човјека у ЦИК-у'

Гачанин у порукама пише и када им је моменат.

"СДА губи Зеницу јер је овај причао НиП-у. Сарајево им је лабаво, поготово због афере задње са Сарајлићем. Мостар имају због вас брате, а то је чак струја Чампаре, не Бакира. У суштини, имају Мостар и остале градове, а Сарајево ако изгубе и Зеницу, то је почетак краја. Сада нам је моменат", поручио је Гачанин својим подређеним.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм