Одобрио Зукан Хелез

Оружане снага БиХ ће превозити изборни материјал

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 12:22

Министарство одбране у Савјету министара БиХ, односно ресорни министар Зукан Хелез, одобрило је да се возилима Оружаних снага БиХ за превоз изборног материјала.

„Централна изборна комисија БиХ је примила одлуку Зукана Хелеза, министра одбране БиХ о позајмици ресурса овог министарства што ће бити реализовано и детаљно уређено кроз закључивање Уговора о позајмици“, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

Подсјетили су да се ЦИК БИХ, због ситуације узроковане поништењем Одлуке Централне изборне комисије БиХ о избору најповољнијег понуђача у поступку јавне набавке - транспорта изборног материјала, 5. септембра ове године за подршку обратила Министарству одбране у Савјету министара.

„Од Министарства одбране БиХ затражено је одобрење употребе камиона и комби возила Министарства одбране БиХ за транспорт изборног материјала за Локалне изборе 2024. године од Складишта Централне изборне комисије БиХ у Источном Сарајеву до градова/општина у БиХ, и поврат назад до Складишта Централне изборне комисије БиХ“, навели су из ЦИК-а БиХ.

Напомињу да се транспорт изборног материјала одвија уз полицијску пратњу, уз присуство службеника ЦИК БиХ који је задужен за примопредају материјала који се транспортује, те да се транспорт одвија од Складишта Централне изборне комисије БиХ до сједишта општинских/градских изборних комисија које су смјештене у зградама општина/градова без доласка на бирачка мјеста.

У ЦИК-у додају да ће достава изборног материјала бити реализована три доставна циклуса у периоду од 29. септембра до 14. октобра 2024. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?