Суботица

Божи добри људи помогли да се скући и вјенча, а сада га испраћају на вјечни починак

  • Извор: Блиц
  • 11.10.2024. 11:02

Божидар Колар (43) из Горњег Таванкута код Суботице преминуо је након дуге борбе са тешком болешћу, а вијест о његовој смрти погодила је не само његове суграђане већ грађане широм Србије, јер је „Божа био душа од човјека уз ког су многи стали када се прочуло да се кућа у којој живи урушава и може да угрози не само његов живот, већ и живот његове супруге Драгославе и тада још нерођеног дјетета“.

Од тренутка када је због тада трудне Драгославе прихватио подршку добрих људи до одласка на вјечни починак, јер Божа се цијели живот сам борио кроз живот, с осмијехом на лицу прошао је много тешких, али и лијепих тренутака.

Најљепше што је могао да доживи је што је у међувремену постао отац прелијепог дјечака Данила.

Кума Дана  – Божин анђео чувар

Потпуно нови живот, и поред свих недаћа које му је донио рак плућа, омогућила му је његова кума, његов анђео чувар Дана Радомировић из „Наше мало некоме је све Суботица“.

Дана је испунила све што је обећала, била му је огромна подршка, апеловала је на све да се породици помогне и да се обезбједи новац за стамбени контејнер, а чим су се Божа и Драгослава уселили услиједила је церемонија вјенчања на њиховом плацу и свадба о којој су сви причали.

“Борили смо се сви заједно и он је јуначки подносио болест”

Дана је објавила на Фејсбуку да „тужног срца јавља да је пред зору преминуо Божо из Таванкута“.

– Борили смо се заједно сви и он је јуначки подносио болест, али на жалост побиједила га је. Потребна је помоћ породици око сахране, само немојте уплаћивати на његов рачун јер на жалост неће се моћи подићи. За више инфо пишите ми. Путуј куме тамо гдје ништа не боли и не брини Данило је мој аманет од тебе – пише у објави.

Од Боже се опрашта на друштвеним мрежама велики број људи и желе да помогну и притекну у помоћ због сахране и свих трошкова.

Никада није тражио помоћ у животу, за све се увијек борио сам

Када је Блиц први пут посјетио Божу и његову супругу, за њега је било незамисливо да тражи помоћ и са сузама у очима нам је рекао да је увијек радио и сам зарађивао за живот, али да га у томе сада спрјечава болест и терапије које је примао.

Најтеже му је падала чињеница да толико жељеном дјетету неће моћи да пружи ни најосновније услове за живот.

Дана га је увјеравала да ће све бити како треба, и да неће никада одустати од дате ријечи да му се обезбједи кров над главом, а када је дијете у питању да ће заувијек бити подршка и ослонац. И тако је заиста и било, преноси Блиц.

Божа је био бескрајно захвалан за сву подршку коју сте му пружили

– Нисмо могли ни да сањамо да ћемо ово доживјети. До прије мјесец дана нисам могао да живим од брига шта ће бити када се дијете роди, како ћемо и гдје ћемо. Сада су све наше муке прошлост, остаје само да све добро прође на порођају и да оздравим. Захвални смо бескрајно нашим суграђанима који су нам помогли у великој невољи и чим оздравим и будем могао да радим и ја ћу помагати другима као што сам то чинио и прије, али сада ћу сигурно више – надао се Божа оздрављењу.

Рекао нам је да су им "људи доброг срца ријешили кров над главом и још су им и свадбу направили".

- Не умијем да опишем како се осјећам. Хвала добри људи – поручио је тада Божо.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: