ЗДК

Најављена једнократна помоћ пензионерима

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2024. 13:38

Федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић присуствовао је данас обиљежавању Дана пензионера Зеничко-добојског кантона, који се сваке године одржава 25. октобра.

Том приликом је одржана и свечана Скупштина Удружења пензионера ЗДК, гдје су додијељене захвалнице заслужним члановима удружења.

У свом обраћању министар Делић изразио је захвалност пензионерима за њихов значајан допринос развоју друштва и изградњи темеља за будуће генерације. Истакао је опредијељеност Министарства да буде на располагању пензионерима у свим својим капацитетима.

Ово је убијени полицајац Озрен Маран

Ово је убијени полицајац Озрен Маран

Министар је такође најавио очекивани ребаланс буџета у Влади ФБиХ, те нагласио да су у Министарству и Заводу ПИО све припреме завршене за исплату једнократне помоћи пензионерима, обећане током ранијих састанака ове године.

Нагласио је важност препознавања и цијењења рада свих оних који су задужили ову земљу, подсјетивши на бременитост раније изговорених ријечи предсједника удружења пензионера ЗДК Мустафе Тракића да ћемо сви једног дана постати пензионери.

Предсједник Удружења истакао је данас и да се одређени број удружења пензионера из Зеничко-добојског кантона одлучио одрећи обиљежавања данашњега дана, а средства која би била намијењена за ову прославу уплаћена су као помоћ становништву погођеном поплавама, саопштило је Федерално министарство рада и социјалне политике.

Пратите нас и путем Вибера