Полицајац

Почело је спонтано: Дарко Митровић даровао крв осамдесети пут

  • Извор: АТВ
  • 28.10.2024. 19:22

Почело је спонтано и на позив прије 20-ак година, а данас је у књижицу уписано 80. даривање крви. 58-годишњи полицајац Дарко Митровић присјећа се да је два пута био рањен током рата и да зна како је када требаш крв. Овај пут у Завод за трансфузију ушао је са посебном емоцијом.

"Е сад је ово 80 емотивно ова дјевојчица што се бацила, школска је другарица мог сина тако да за њу сам намјенски дошао да дам, па ваљда ће помоћи надам се", каже Дарко.

Дарко каже да нема здравствених проблема након дугогодишњег давања крви нема. Чак прича да осјети олакшање.

"Фин је осјећај што каже осјетиш неко олакшање буквално кад устанеш осјетиш се као мало ко она крилима ето", рекао је Дарко.

Даваоци попут Дарка су ријетки, и драгоцјени, објашњавају на трансфузији. Углавном су кажу, мушкарци старијих година.

"Имамо спорадичних случајева, данас је Дарко један од ријеђих случајева са оволиким бројем давања, 80 давања није тако чест случај", каже Јелена Мастиловић, специјалиста трансфузијске медицине.

Дарко се неће зауставити на том броју. Каријеру даваоца наставиће бар наредних пет година. Хуманошћу  је заразио и чланове породице. Супруга је крв даровала 20- ак пута, а и 20-годишњи син се спрема га крене очевим стопама.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм