Велики успјех

Приједорчанка Нина Фуштар најмлађи диригент Народног позоришта у Београду

  • Извор: АТВ
  • 29.06.2024. 19:40

Нина Фуштар из Приједора живи свој сан. Са само 24 године постала је најмлађи диригент оперског студија Народног позоришта у Београду. Прича да се љубав према музици јавила још у дјетињству.

''Мислим да се то десило када сам се родила. Музиком се бавим од вртића, тад сам почела да пјевам у хору, онда је дошла основна, средња и ја сам у средњој знала да хоћу да постанем диригент и онда је пут ишао према дириговању. Уписала сам и завршила основни мастер студији на факултету Музичке умјетности у Београду у класи Бојана Суђића'', прича нам Нина.

Недавно је имала и своју прву премијеру у Народном позоришту у Београду. Повод је био значајан јубилеј - сто година постојања балета у Србији. 

''Не могу да кажем да је било страха, али стварно јесам осјећала огромну одговорност. Највише због тога јер је композитор био све вријеме присутан. Човјек је написао своје дјело, ми смо се тад тек упознали и повјерио ми је то дјело да ја изведем и ја сам била пресрећна, али све вријеме на иглама да буде све како треба и сад кад је прошло имали смо три извођења могу да кажем да сам јако задовољна'', каже Фуштар.

Нина је нашла свој пут којим жели да иде. Најважније је каже имати вјеру у себе, јер то је један од главних фактора успјеха. Сваком концерту радује се као и оном првом, али увијек срцу најмилији је онај који одржи у родном Приједору.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм