Ради се пуном паром

Радови на ауто-путу теку планираном динамиком

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2024. 19:18

Ради се пуном паром на цијелој дужини трасе будућег ауто-пута Бијељина - Рача. На траси дугој око 20 км тренутно се изводе радови на другом слоју насипа, а почели су и радови на објектима, кажу у "Аутопутевима Републике Српске".

"Почели смо да радимо и са објектима, шипови се постављају и то је оно што смо и планирали и урадили за ову годину. Морам да кажем и да нам временске прилике одговорају  и да ћемо наставити да радимо и током цијеле грађевинске сезоне", рекао је Недељко Ћорић, в.д. директора "Аутопутевa Републике Српске".

Послови теку планираном динамиком, а ускоро ће бити  пуштен и  нови моста на Сави. У току су преговори са представницима из Србије како би се што прије изградили приступни путеви и растеретио саобраћај на постојећем мосту.

"Мост је на Сави завршен и већ имамо комуникацију са Србијом и представницима и надлежнима који су задужени за сам пројекат. Пробаћемо да потпишемо споразум између двије Владе како бисмо могли да мост на Сави ставимо у функцију", каже Ћорић.

Са новим мостом и интегрисаним граничним прелазом гужве ће бити сведене на минимун, а саобраћај растерећен. 

Упоредо са радовима на дионици Рача -Бијељина, врше се и припремни радови за отпочињање дионице Бијељина – Брчко. Већина имовинско правних односа је ријешена.

Кинески партнери недавно су боравили у Бања Луци. Информисали су предсједника РС о процедурама за почетак радова да дионици Бијељина-Брчко, као и да су одобрена кредитна средства за финансирање дионице од Бијељине до Брчког. За сутра је планиран састанак са кинеским партнерима о динамици и процесу почетка изградње трасе. Очекивања су у наредној години и да тај пројекат заврше прије рока, кажу у "Аутопутевима Републике Српске".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: