Хероји

Владимир, Саша и Слободан проћи ће кроз три државе како би стигли до Острога, ово је разлог

  • Извор: Агенције
  • 26.09.2024. 16:55

Владимир Петровић, Саша Јовановић и Слободан Кесић из Шапца наши су хероји.

Они ће по Великој Госпојини, у недјељу ујутру 29. септембра кренути у хуманитарну мисију за нашу дјецу. За лијек наших дјечака "прећи ће 100 гора и одважно препливати 200 плавих мора..." Уз Божију помоћ педалираће, веслати и ходати близу 1.000 км, на стрмовитом и стјеновитом путу до великог светилишта, Манастира Острог, гдје ће се из свог топлог срца помолити за Вању, Душана, Немању, Данка и Душана, чудотворном Светом Василију Острошком.

Најприје ће из Копра, гдје тренутно живи, бициклом кренути Саша, са својим другом из основне школе Владимиром Петровићем, а уз подршку градоначелника, полиције и ватрогасне бригаде града Копра, као и атлетичара и бициклиста који ће их пратити првих 20 од 500 км на путу до Сплита.

У Сплиту ће заједно подићи своја једра и кајаком прећи 320 км од Сплита до Рисна, а на ходочашће од 120 км до Острога биће јачи за Слободана Кесића, момка који је усљед болести прије три године изгубио вид, али не и велико срце.

Благо из природе: Воће које јача имунитет, чува јетру и срце

Благо из природе: Воће које јача имунитет, чува јетру и срце

Током овог великог подухвата наши момци прећи ће три државе, спавати под ведрим небом, биће изложени хладноћи, таласима и подложни вјетровима као што су југо, бура, маестрал… спремаће храну у природи. Али с Богом на овом путу и уз благослов српског свештенства, страха немају. Ослониће се на вјештине које су стекли као спортисти, војници као и кроз послове којима се баве. У томе ће им помоћи и спортска опрема Декатлон Словенија и фитнес центра Атлетикс из Шапца који су подржали ову хуманитарну акцију за помоћ нашој дјеци, али и дјеци Словеније.

Читав пут ових момака биће праћен на друштвеним мрежама фондације Једро. Циљ је да наша акција допре до што већег боја племенитих срца који ће послати СМС, са садржајем 5 на 3091 и тиме дати шансу 5-ици дјечака да одрасту. Цијена СМС-а је 200 динара (Јетел, МТС, А1).

Средства се могу донирати и на жиро рачун - 160-6000002005224-26, а ходочасници ће са собом носити и кутију за донације и свако кога сретну, а има вољу и могућности имаће прилику да донира новац и директно њима.

- Наши дјечаци, за чији лијек ће ходочасници проћи напоран пут, болују од Душанове мишићне дистрофије, опаке ријетке болести мишића која краде дјетињство. Ријеч је о прогресивној болести усљед које долази до убрзаног пропадања мишића.

Наду смо пронашли у најновијој терапијској процедури која се спроводи у иностранству, која је у досадашњој примјени дала добре резултате у успоравању, па и заустављању болести, а за чију имплементацију је до краја септембра потребно прикупити 1.5 милиона долара. Захваљујући добрим људима до сада смо успјели да скупимо 25% средстава, што је нажалост далеко од нашег циља, а време немилосрдно одмиче.

Саша, Владимире, Слободане, хвала вам на истинској, чистој, љубављу, вјером и надом вођеној доброти и племенитости! Поносни смо на вас и нека вас Бог чува и отвори вам путеве! - саопштили су родитељи дјечака

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: