Требиње

Ћурић обишао породице којима је стабло уништило кров: Град ће бити на располагању

  • Извор: АТВ
  • 02.07.2024. 13:55

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић обишао је данас Амиру Фаткић и Зденка Васиљевића, којима је грана дрвета урушила дио крова на кући у Старом граду.

Ћурић је истакао да су припадници цивилне заштите ХЕТ-а на терену и да је у току чишћење урушеног дијела крова.

“Грана стабла која је пала и урушила дио крова је уклоњена, сада се уклања остатак стабла и кров ће привремено бити заштићен најлоном јер су и за поподневне часове метеоролози најавили кишу. На овом објекту је причињена највећа материјална штета од јутрошњег невремена. Град ће у складу са својим могућностима бити на располагању”, навео је Ћурић.

Страшне слике из Требиња након невремена: Дрво пало на кућу и пробило кров

Страшне слике из Требиња након невремена: Дрво пало на кућу и пробило кров

Он је истакао да јако олујно невријеме проузроковало материјалну штету широм града, а да су на терену од раних јутарњих часова све дежурне екипе.

“На терену су ватрогасци, припадници градске и ХЕТ-ове цивилне заштите, добровољна ватрогасна друштва, радници Екологије и безбједности, предузећа Комунално. Раде широм града и треба ће им времена да све врате у пређашње стање. Хвала свим грађанима на разумијевању”, навео је Ћурић.

Према његовим ријечима, вјетар је искрчио више стабала дрвећа те је одломљен велики број грана.

Сабласан снимак из Требиња: Олуја изазвала језу

Сабласан снимак из Требиња: Олуја изазвала језу

“Уколико је невријеме направило материјалну штету, грађани то треба да пријаве на број 121. Све пријаве ће обићи комисија за процјену штете”, навео је Ћурић.

Јако олујно невријеме у раним јутарњим часовима паралисало је Требиње, а јачина вјетра била је и до 97 километара на час, што је међу најјачим икада забиљеженим у Требињу.

Године 2019, када је вјетар направио штету на објекту затвореног базена и Градском парку, дувао је 91 километар на час, а јутрос је то било 97 километара на час.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.