Градоначелник Бијељине

Љубиша Петровић новцем из градске касе водио супругу у Русију

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 19:20

"Народни новац" добро је позната фраза градоначелника Бијељине када оптужује политичке противнике. Ипак да сам мало више воли „народни новац“ показало је путовање у Русију у мају ове године.

О народном трошку на Међународни економски форум у Санкт Петербургу водио је супругу. Случај је „замаскирао“ наводећи је као шефа Одсјека за односе са јавношћу у кабинету градоначелника, користећи њено дјевојачко презиме. 

Супруга градоначелника Бијељине је иначе љекар, редовно запослена на УКЦ Србије, a функција наведена у допису не постоји у организационој структури Градске управе.

„Ове године би ми било такође задовољство да будем дио Форума, заједно са шефом Одсјека за односе са јавношћу у кабинету градоначелника, Јеленом Цвејић, као придруженим чланом, па Вам по препоруци Валерије Шишкине, задушене за званичне делегације, шаљем податке о њој“.

За свој службени пут узео је и аконтацију. И то 10.000 КМ, што је такође лако провјерљиво из докумената Градске управе на дан 30.05.2024.

"Запослени Градске управе града Бијељина – аконтација за службени пут 10.000 КМ“.

Иако је јавна тајна да супруга Љубише Петровића, заиста ведри и облачи свиме што он каже и уради, на платном списку Градске управе није као запослени. На наш упит да ли постоји шеф Одсјека за односе са јавношћу у кабинету, иако знамо да је прије неколико година та функција укинута, као ни да ли је шеф Јелена Цвејић, одговор из Градске управе нисмо добили.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)