Учење

Малишани из Бијељине на једнодневној обуци Горске службе

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2024. 19:48

Постављање шатора, пружање прве помоћи, оријентација у природи, спортске вјештине, потрага са псом, само су неке од ствари које су наишле на велико интересовање дјеце за једнодневни камп Горске службе спасавања Бијељина.

"Допада ми се много, а ја мислим да ћу научити како да помогнем људима  у некој невољи и како да направимо шатор и остало и како да се оријентишемо у природи",

"Мислим да ће нам данас бити лијепо и да ће се дјеца баш лијепо забавити",

"Очекујемо да ћемо данас научити како излијечити људе кад им испадне кост и да намјестимо шаторе",

"Како да им помогнемо, и да направимо шатор и Научићемо много ствари за преживљавање", говоре нам малишани.

Мотив је био да се дјеца што више усмјере на природу, као и да савладају неке основне ствари сналажења у природи као и пружања помоћи у  овим условима.

Понос Српске: Ђаци из Приједора трећи на такмичењу НАСА

Понос Српске: Ђаци из Приједора трећи на такмичењу НАСА

"Да им покажемо како да дођу у природу како да се снађу, да што душе остану у истој, како да склопе и расклопе шаторе, како да се оријентишу и како да помогну својим другарима када се повриједе у природи", каже Александар Капетина из ГСС-а Бијељина.

"Донијели смо своју опрему из пружања да покажемо дјеци како се то ради у природи. Када немате опрему у природи, сналажење у природи санирања повреда, какве су то повреде у природи и тако даље", рекао је Александар Савић из Црвеног крста.

Пси - доказано једни од најбољих трагача који помажу члановима Горске службе у њиховим активностима. И млади пас Кија ишао је у извршавање задатака.

"У Републици Српској имамо пар паса који су на том њеном нивоу, трудимо се и да кроз обуке које пролази у иностранству да од ње направимо потражног пса који ће сутра, не дај Боже, моћи да одговори сваком изазову", поручује Ненад Јовановић из ГСС-а Бијељина.

Ко је сљедећи предсједник ПДП-а?

Ко је сљедећи предсједник ПДП-а?

Горска служба спасавања Бијељина у протеклом периоду нашла се на бројним изазовним задацима пружања помоћи како у Српској и БиХ тако и у Турској, али и свугдје гдје је била потреба да се помогне.

Зато је важно да већ у најранијем узрасту дјеца схвате важност њиховог постојања као и да добију јасну слику какав је то посао.

Пратите нас и путем Вибера