Приједор

Опозиција спала на три мандата, ДНС-у нула

  • Извор: АТВ
  • 10.10.2024. 19:22

Спала књига на три слова - тако би се могла описати ситуација у приједорској опозицији. Од 31. мјеста у локалном Парламенту три ће имати СДС. И то је то. Остали ни цензус нису прешли па се сада дефинитивно може рећи да опозиција у граду на Сани, суштински, постоји само на папиру а да ријеч "утицај" уз њих никако не иде. Још се, помало, копрца СДС.

"Нисмо чак имали овдје у Приједору подршку ни остатка опозиције, нико није дошао ни подржао нас на било који начин, борили смо се сами. Ми једини имамо два до три одборника и сви остали су чврста позиција и не постоји ниједан опозициони одборник. Јако чудно стање, показатељ да у Приједору, не знам, што кажете, гдје је та опозиција?“, каже предсједник ГО СДС-а Маја Драгојевић Стојић.

Народни фронт без цензуса, ПДП такође. Тешка пропаст. Јасно је - СНСД је почистио конкуренцију и освојио 11 директних мандата у Градској скупштини, три више него раније - плус национална мањина, који је њихов човјек, дакле, 12 мјеста. Ово је, кажу, историјски резултат. Али, стајања нема. 

"И то је показатељ да смо имали одличну комуникацију са грађанима, да нам вјерују и морам да поручим да настављамо да радимо. Ми смо већ јуче кренули у радове, завршавамо инфраструктуру града, све што смо планирали покушаћемо да реализујемо у наредне четири године“, поручује новоизабрани одборник СНСД-а Миленко Вујковић.

Уједињена српска је успјела да постане друга партија по броју гласова за Градску скупштину. Добили су 700 више у односу на прошле изборе када су били шести са два мандата. Сада ће имати четири. 

Могу да буду задовољни и у Поткозарским народном покрету, странци коју су у Приједору основали бивши ПДП-овци. Добијају једно мјесто више, сада ће имати три. 

"Исто тако, узимајући у обзир да смо трећа по снази политичка организација у граду Приједору ПНП је апсолутно задовољан резултатима претходних локалних избора овдје у Приједору“, каже Младен Кулунџија из Поткозарског народног покрета.

И НПС Дарка Бањца ће имати три одборника. У тој партији су бивши приједорски ДНС-овци. Ако се питате гдје је у Приједору ДНС коме је град био страначки бастион, нисте једини. То се, вјероватно, и они сами питају јер су пали на најниже гране икад. Са само 564 гласа, цензус могу да сањају. Прије четири године ДНС је имао више од седам хиљада гласова и шест мандата. А сада - политичка катаклизма.

"Буквално смо саставили листу на врат на нос што неће бити случај за 2026. Али, ево, преузимам одговорност на себе да сам ја крив за изборни резултат ДНС-а са дубоким увјерењем да је крива претходна структура руководиоца ДНС-а, како из Приједора, тако и самог ДНС-а“, каже лидер ДНС-а Ненад Нешић. 

Радојичићеви пулени ће својим путем који је далеко од Градске скупштине - и они су без цензуса. Странке које окупљају политичке представнике муслимана, СДА и ПДА такође, а били су дио локалне скупштине у протеклом сазиву. СДП није био, а сада ће имати два мандата. Толико добијају Ђокићеви социјалисти и Селаков СПС. Без цензуса су и ДЕМОС, Републичка странка српске и Прва СДС. Кад се подвуче црта, комотна већина за СНСД и лаган рад у наредне четири године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм