Саопштење

РУЦЗ Српске о невремену: Највећа штета у Козарској Дубици; Опрез и данас!

  • Извор: АТВ
  • 02.07.2024. 12:46

Јако невријеме је јуче и током протекле ноћи направило штету у Козарској Дубици, Костајници, Прњавору, Требињу, наведено је из Републичке управе цивилне заштите.

Невријеме је било праћено јаком и краткотрајном кишом са јаким олујним вјетром и градом.

"Највећа штета је у општини Козарска Дубица. Због квара на трафо-станици сви потрошачи електричне енергије у тој општини били су без струје. Када се невријеме смирило надлежне електродистрибутивне екипе су изашле на терен и отклониле квар. Сада Козарска Дубица има електричну енергију“, наведено је у саопштењу.

Нормализује се стање у Козарској Дубици, села још увијек без струје и воде

Нормализује се стање у Козарској Дубици, села још увијек без струје и воде

Из Републичке управе цивилне заштите наводе да је град величине ораха такође направио штету на усјевима и материјалним добрима у Козарској Дубици.

"Вјетар и град оштетили су спортску дворану, Културни центар, одређен број помоћних објеката у Спортском центру је поплављен, усјеви према манастиру Моштаница  су претрпјели штету. Начелник општине Козарска Дубица је формирао комисије за евидентирање, процјену штете и оне су већ на терену“, додају у саопштењу.

Страшне слике из Требиња након невремена: Дрво пало на кућу и пробило кров

Страшне слике из Требиња након невремена: Дрво пало на кућу и пробило кров

У Костајници је јака киша, са ситнијим градом, у кратком периоду поплавила неколико објеката. 

"Оборинске воде нанијеле су шљунак на асфалтне коловозе па се возачима препоручује опрез. Надлежне екипе су на терену“, наведено је.

Интензивно и кратко невријеме са градом величине љешњака погодило је Прњавор. 

"Највише мјесну заједницу Кулаши. Одговарајуће локалне службе су на терену како би сагледале ситуацију и евидентирале штету“, додају из Републичке управе цивилне заштите.

Сабласан снимак из Требиња: Олуја изазвала језу

Сабласан снимак из Требиња: Олуја изазвала језу

На југу Српске, конкретно на подручју Требиња, обилна киша, удари олујног вјетра и град трајали су двадесетак минута. 

"Највеће посљедице невремена виде се на дрвећу. Много је било поломљених стабала и грана на тлу. Надлежне екипе уклањају оборено дрвеће. Пријављују се и евидентирају штете на објектима, аутомобилима… Начелници наших подручних одјељења Бањалука и Требиње су на терену у обиласку невременом највише погођених локалних заједница у Српској. Према прогнози РХМЗ Српске могућност појаве оваквих локалних налета невремена данас и даље постоји па Републичка управа цивилне заштите Републике Српске, као и сваки пут до сада, обавјештава и позива грађане, надлежне општинске, градске службе на опрез и безбједносну ангажованост“, закључено је у саопштењу.

Наранџасти метеоаларм упаљен у Српској, двије регије посебно на удару

Наранџасти метеоаларм упаљен у Српској, двије регије посебно на удару


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.