Србац

Санирана оштећења на школи: Погледајте штету коју је невријеме направило у Српцу

  • Извор: СРНА
  • 12.06.2024. 10:08

Невријеме праћено јаком кишом и вјетром захватило је јутрос општину Србац, а припадници Ватрогасне јединице, Цивилне заштите и радници Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Гламочанима успјели су у значајној мјери да санирају оштећења на овом објекту.

Причињена је материјална штета, а на појединим кућама вјетар је оштетио кровове.

Далибор Кошутић, самостални стручни сарадник за послове Цивилне заштите општине Србац, рекао је Срни да је дјелимично оштећен кров на згради Основне школе "Доситеј Обрадовић" у мјесној заједници Гламочани.

"Поред крова значајно је оштећена и вањска фасада, али успјели смо санирати посљедице јутрошњег невремена и обезбиједити простор у оквиру школе гдје се настава одвија несметано", нагласио је Кошутић.

Према његовим ријечима, порушена стабла и дио фасаде који се одвојио од зида представљали су опасност за ученике и наставно особље.

"Захваљујући брзој интервенцији припадника Ватрогасне јединице и Цивилне заштите и радника школе успјели смо у значајној мјери санирати посљедице невремена и адаптирати простор за несметано одвијање наставе", каже Кошутић.

На појединим путевима саобраћај је успорен због дрвећа које је пало.


(Фото: Радио Србац)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: