Министар здравља

Шеранић открио када ће бити отворена нова болница у Требињу

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2024. 13:10

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић открио када се очекује да буде отворена нова болница у Требињу.

Како је рекао, нови објекат требало би да буде отворен сљедеће године.

Шеранић је изјавио данас да градња нове болнице у Требињу напредује добром динамиком, да се прелази у фазу опремања, а наредна је вањско уређење.

"Напредујемо добром динамиком, све иде у складу са уговором, надам се да ћемо сљедеће године имати прилике да сви заједно отворимо нову болницу", рекао је Шеранић.

Додик: Да ли ће се бошњачки политичари извинити Србији за назапамћену срамоту?

Додик: Да ли ће се бошњачки политичари извинити Србији за назапамћену срамоту?

Он је додао да је, кад је ријеч о Дому здравља, планирано да он остане у објекту садашње болнице, те да Завод за трансфузију, који се налази у постојећем објекту, добије проширење капацитета.

Директор требињске Болнице Недељко Ламбета рекао је новинарима да ова болница има највише специјализаната у Српској, те да планирају у наредном периоду да распишу десет до 15 специјализација.

Ламбета је рекао да је прошлог мјесеца договорена сарадња, односно едукација љекара у Клиничком центру Србије у Београду, а након отварања нове болнице кадар из Србије ће помоћи у едукацији.

"Полугодишњи извјештај о пословању Болнице показује да ћемо и ову годину да завршимо позитивно", рекао је Ламбета.

Човјек умро од уједа стршљена: Бањалучки Дом здравља издао савјете

Човјек умро од уједа стршљена: Бањалучки Дом здравља издао савјете

Руководилац извођења радова на новој болници Вукота Пушара рекао је новинарима да су у току инсталатерски и занатски радови, те је тежиште свих радова у унутрашњости.

Пушара је рекао да висока температура ваздуха неће утицати на динамику радова.


(Фото: РТРС)

Пратите нас и путем Вибера