Теслић

Случај Тодић и даље без епилога, Миличевић и Стокић ћуте

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2024. 19:15

У теслићкој администрацији, негдје у ладицама, и даље су пет и по година закључана рјешења за рушење привремених објеката који угрожавају мој породични дом.

Тако за АТВ прича Даница Тодић из Доњег Ружевића код Теслића. Каже, у ладици је чак и судско рјешење. Упркос свему помака у овом случају нема.

"Они то раде криминално и лоповски, морам баш овако сада да кажем. Држе у ладици рјешења судска и ништа не раде. Наиме, Никола Стокић, шеф урбанизма чека вјештачење неко. Какво вјештачење, ко је већи суд или вјештак? Коначно рјешење да је грађевинска у потпуности поништена", говори нам Даница.

Гдје је запело у случају Тодић питали смо и Општинску управу Теслић. Тамо ћуте.

На наш званични упит у Општинској управи Теслић нису одговорили. А на телефон се данас нису јављали Милан Миличевић, начелник општине и Никола Стокић, начелник Одјељења за просторно уређење. На ову тему, некад раније, имали су шта да кажу.

Тако је прије више од три године теслићки начелник Милан Миличевић рекао да ће овај случај бити ријешен. Све је остало само на обећању.

"У складу са свим наведеним чињеницама, власник Тржног центра 'Злата' дужан је да до 17.08.2021. године изврши рушење нелегално изграђеног објекта – надстрешнице, чиме би био закључен и спор између њега и власнице сусједне парцеле, Данице Тодић из Доњег Ружевића", говорио је Миличевић 2021. године.

То се никад није десило. А Даница Тодић каже због свега из године у годину има све већу материјалну штету. У кући је влага, а дневну свјетлост има само у неколико просторија.

"Све те оборинске воде тих објеката који су нелегално изграђени на моју кућу усмјерени. Имају дебела примања и ништа не раде. Ово код мене се десило само из нерада појединих општинских служби", прича Даница Тодић.

Правна борба Данице Тодић са теслићким урбанизмом траје годинама. Није једина. Подносила је чак и кривичне пријаве против Миличевића и Стокића за несавјестан рад у служби. Иако ни пет година послије помака нема, Тодићева поручује да не губи наду и своју правну борбу ће наставити. 

Пратите нас и путем Вибера