Избори

Српско јединство у Сребреници - Милош Вучић заједнички кандидат

  • Извор: АТВ
  • 09.07.2024. 19:10

Милош Вучић заједнички је кандидат свих српских странака за начелника Сребренице. Српско јединство и овај пут је прошло на тесту.

Начелничка позиција у политички никад изазовнијем времену, посебно је важна Србима у Сребреници. Вучић ће у трку са Хамдијом Фејзићем који је добио подршку бошњачких странака. 

"Ова подршка показује нашу заједничку преданост бољој будућности Сребренице. МОји циљеви су јасни. Желим изградити Сребреницу у којој ће сви грађани моћи да живе у миру, безбједности и просперитету", рекао је Милош Вучић, кандидат за начелника Сребренице.

"На тај начин идемо са једним кандидатом у изборну кампању. Надамо се да ћемо заједничким снагама имати нашег начелника и да ћемо заједничким снагама доћи до српске већине у Сребреници. НАправићемо и коалициони споразум", рекао је Радомир Павловић, предсједник ОО СНСД-а Сребреница.

Најављену кандидатуру повукао је садашњи начелник Младен Грујичић. Након разговора са руководством СНСД-а, одлучио је да одустане. Каже да са два српска кандидата, Бошњаци убједљиво побјеђују. 

"Ја сам се повукао да не бих нарушио то српско јединство. Заједно са својим сљедбеницима који су испоштовали договор са предсједником Додиком и сматрам да је то прави потез да  се на тај начин обезбиједи српско јединство које ће бити неминовно на предстојећим изборима", рекао је Младен Грујичић, начелник Сребренице.

Сребренички СДС и овај пут је стао уз СНСД-овог кандидата. Милош Вучић је, кажу, и кандидат СДС-а.

"Милош Вучић је остао званично једини кандидат из реда српског народа. Он од овог је практично, иако нисмо потписали, је кандидат и СДС-а. Сви чланови и симпатизери СДС-а ће гласати за господина Вучића", саопштено је из сребреничког СДС-а.

Локални избори сваки пут уздрмају политичку сцену  у Сребреници. Ове године још више јер никада није било више и напада на Републику Српску. Од наметања којекаквих резолуција, па до приче о Дистрикту Сребреница. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм