Очекивања

Шта очекују Дервенћани након промјене власти

  • Извор: АТВ
  • 20.10.2024. 19:35

Нова школа, већа запосленост,  бољи услови за живот - све то очекују Дервенћани од новог градоначелника.

Пред Игором Жунићем пуно је нових задатака које треба успјешно завршити. Оно што је давно обећано, а није урађено, сада би се, кажу грађани, требало и реализовати.

"Очекујем да поправи све оно што није поправљено да се обезбједи за дјецу школа Никола Тесла што је обећано некада давно то је некако највећи приоритет, значи да се обезбиједи дјеца нова школа",

"Очекујемо да буде боље, да се нормално живи, да има више запослених да се не селимо у друге државе",

"Па има много тога што би се могло још урадити, поправити, очекујемо наравно боље", говоре нам грађани.

Има и оних којима је све потаман. Па му поручују да настави стопама свог претходника.

"Нека ради као и овај прошли и бићемо задовољни",

"Имамо индустрије можемо да радимо младе да запошљавамо ако хоће да раде", говоре.

Одузета имовина вриједна скоро 600.000 КМ

Одузета имовина вриједна скоро 600.000 КМ

Љествицу је Милорад Симић након двадесетогодишње владавине високо подигао па је и доза одговорности већа. Привреда, туризам, култура, спорт образовање  све ће то бити у фокусу рада новог градоначелника. Акценат ће каже Жунић за АТВ бити посебно на привреди. Па ни интересовања страних компанија не мањка.

"Морамо се позабавити новим пословним индустријским зонама као што планирамо да формирамо слободну пословну зону и мислим да ће то бити значајан привредни потенцијал за читав крај не само за Дервенту. Желим да се посветим друштвеним амбијентом, да развијамо спорт културу, друштвене дјелатности и да кроз различите институције Дервента постане центар регије", каже Жунић.

Биће реконструисана и школа али и изграђени нови вртићи. План је и да Дервенћани добију музичку школу а сигурно је и да им паркова неће фалити па се на пројектима већ ради.

Потврђен још један плави екран смрти

Потврђен још један плави екран смрти

"Ми идемо у реконструкцију школе градимо и нови вртић. Желим да обезбиједим у ове четири године да ниједно дијете не буде без тог предшколског образовања интензивно ћу се бавити са тим мислим да ћемо ићи у причу оснивања музичке школе која треба да добије своје посебне просторије", додаје Жунић.

На развоју Дервенте радиће се пуном паром па су пред Жунићем пуне руке посла.  Осим тога СНСД ће како каже имати и скупштинску већину, коју ће заједно чинити са Социјалистичком партијом, Уједињеном Српском и НДП-ом. Заједно би требали имати 18 одборника од чега ће СНСД имати 11. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм