Највише из СНСД-а

У бијељинску Скупштину улазе одборници из 11 странака

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2024. 19:20

У скупштинске клупе у Семберији сјешће 31 одборник из 11 странака, показали су то локални избори.

Највише одборничких мандата освојио је СНСД - 7, а један мање СДС-воља народа. На трећем мјесту је ДЕМОС са четири, а Републичка странка Српске три. По два посланика имаће Социјалистичка партија, НПС, ПДП, Уједињена Српска, а по једног ПзБ-СПС, Народни фронт и коалиција СДА-НИП-СДП.

Судећи по овоме у Скупштини Бијељине и у наредне четири године биће сличан сценарио досадашњем, кажу аналитичари.

"Тај проблем политичких конфликата и супротстављених политика ће се нажалост наставити и послије ових избора. Дефинитивно Петровић овдје тешко може имати скупштинску већину, као и Станивуковић у Бањалуци поготово. Али шта је ту могуће, моја је теза увијек била мало другачија, а то је да изабрани представници без обзира која их је странка бирала и без обзира на капацитет морају да сједну и да се договоре“, каже социолог Драго Вуковић.

Још није познато како ће функционисати и какви ће договори "пасти“, оно што је сигурно је да по страни треба оставити личне анимозитете, а на прво мјесто ставити заједничке интересе, кажу у бијељинском СНСД -у.

"Поруке које ће сигурно бити послате из Бијељине су поруке сарадње, развоја, поруке да се ујединимо око ствари око којих се слажемо. Нећемо се сигурно сложити око свега али има ствари око којих можемо да се сложимо. Бијељина не смије то да пропусти“, каже предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Бојан Савић.

Какав ће бити састав, да ли  ће бити промјене приступа и хоће ли ће бити сарадње или старих сукоба видјеће се већ са првим уласком нових одборника у скупштинску салу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм