Даријан Бабић

У Козарској Дубици урађени бројни инфраструктурни пројекти

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2024. 21:26

У Козарској Дубици урађени су бројни инфраструктурни пројекти, поручио је ово гостујући у АТВ-овој Теми дана Даријан Бабић, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове општине Козарска Дубица.

- Током протеклих година, у Козарској Дубици је много урађено у области инфраструктуре. Радило се од путева, водовода, канализације, водозаштитних објеката, јавне расвјете, много је уложено средстава и труда да би Дубица изгледала као што сада изгледа. Иако је много урађено, сматрам да има мјеста за напредак. Многе ствари би могле да се побољшају. Оно што је урађено давно, потребно је реконструисати, дорадити и поправити - каже Бабић те додаје:

- У задњих неколико година урађено је на десетине километара асфалтних путева. Што се тиче градских улица, ту је најбоље стање. Можда око 10 улица које се налазе у граду, још су макадамске, надам се да ћемо у догледно вријеме успјети и то да ријешимо. Што се тиче сеоских путева, ту је огромна путна мрежа. Дубица има око 550 километара некатегорисаних путева, то је огромна цифра за нашу општину, за наш буџет. Надам се да ћемо из године у годину тај број смањити - наводи Бабић.

Приоритет је каже Бабић, да се побољша путна мрежа у сеоском подручју.

- Приоритет је да се побољша путна мрежа у сеоском подручју. Поред неасфалтираних путева имамо два локална пута који су давно изграђени и који су зрели за реконструкцију, то су путеви Козарска Дубица - Маглајци и Кнежица - Читлук. Зуб времена је учинио своје и надам се да ћемо у скоријем периоду успјети то да ријешимо - истиче Бабић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: