Безбједносни скандал

Чечен с потјернице прошао контролу на сарајевском аеродрому, ухапшен у Градишци

Нови безбједносни скандал потреса БиХ након што је градишка полиција пронашла и ухапсила 43-годишњег Артура Алиевича Башева (Artur Alievič Basheav) из Чеченије за којим је Интерпол Њемачке расписао међународну потјерницу.

Како сазнаје АТВ хапшење је усљедило само дан након што је бјегунац од њемачког правосуђа прошао пасошку контролу на међународном аеродрому у Сарајеву, упркос расписаној потјерници!?

”Улазни печат уредно му је ”ударен” у пасошу 8. октобра ове године на међународном аеродрому у Сарајеву”, открива извор АТВ-а.

Потпуно је нејасно како је бјегунац са активном међународном потјерницом прошао поред Граничне полиције БиХ, а да није одмах ухапшен. Да ли је у питању немар, злоупотреба или нешто треће засада није познато, али би свакако требало бити предмет детаљне истраге.

”Провјерама је утврђено да је за лицем Артур Алиевич Басхеав расписана Интерполова дифузна потјерница од стране Њемачке због кривичног дјела организовани криминал у вези са илегалним миграцијама”, каже извор АТВ-а.

Безбједносни скандал у БиХ: Да ли ће неко одговарати?

Безбједносни скандал у БиХ: Да ли ће неко одговарати?

У ПУ Градишка наводе да је држављанин Русије приведен на основу потјернице.

”Полицијски службеници ПУ Градишка вршили су обилазак преноћишта у граду, при чему су контролисали А.А.Б. и утврдили да је за њим расписана Интерпол потјерница. Након извршених провјера он је приведен у ПУ Градишка. О свему је обавијештен дежурни судија Суда БиХ који је наложио да се, након комплетирања предмета, лице спроведе у суд на даље поступање”, наводе у ПУ Градишка.

Након безбједносног скандала Ирачанин ухапшен по потјерници Интерпола Њемачке!

Након безбједносног скандала Ирачанин ухапшен по потјерници Интерпола Њемачке!



Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.