Пресуда

Делићу 12 година затвора за крвави обрачун на Сокоцу!

Стефан Делић из Сокоца осуђен је у Окружном суду у Источном Сарајево на 12 година затвора због криминалног обрачуна током којег је убијен Мирослав Милинковић звани Бато.

Злочин се догодио у јуну прошле године у улици Цара Лазара на Сокоцу, а Делић је оглашен кривим за убиство. Критични дан Милинковић је на улици зауставио аутомобил ”фолскваген”, у којем је био и Б.Д., и то након што је на тротоару угледао Делића у друштву са Сашом Караџићем.

”Милинковић је изашао из возила носећи пиштољ и пошао је у правцу оптуженог Делића, који је био у друштву са Караџићем. У намјери да га лиши живота Делић је из пиштоља ”ЦЗ” М70, калибра 7,65 милиметара, испалио три хица у правцу Милинковића. Један хитац га је погодио у предјелу лијеве половине леђа, те му нанио тешке повреде опасне по живот у виду разорења плућног ткива”, наводи се у пресуди.

Додаје се да се Милинковић удаљио од возила те је према Делићу испалио 11 хитаца из пиштоља ”ЦЗ” 99, калибра 9 милиметара, те га погодио у предјелу десног рамена. Милинковић се потом вратио до возила, гдје је пао и умро усљед повреде коју му је нанио Делић. Цијели догађај снимиле су надзорне камере, што је било од великог значаја за расвјетљавање цијелог догађаја.

ATV EKSKLUZIVNO: SNIMAK UBISTVA MIROSLAVA MILINKOVIĆA BATE NA SOKOCU! (VIDEO)

ATV EKSKLUZIVNO: SNIMAK UBISTVA MIROSLAVA MILINKOVIĆA BATE NA SOKOCU! (VIDEO)

Пресудом од Делића је одузет пиштољ којим је убио Милинковића, док је породица жртва са имовинско-правним захтјевом упућена на парницу.

Суд је одлучио и да Делића ослободи плаћања тршокова поступка због, како наводе, лошег имовног стања.

Пресуда није правоснажна и дозвољена је жалба Врховном суду Републике Српске.

Na Milinkovića pucao Stefan Delić, član grupe Ognjena Orašanina, u vozilu bio i Saša Karadžić

Na Milinkovića pucao Stefan Delić, član grupe Ognjena Orašanina, u vozilu bio i Saša Karadžić

Мотив обрачуна у пресуди није поменут, а током истраге се наводило да се радило о обрачуну чланова двије зараћене криминалне групе. Делић је наводно био близак са ”Шкаљарским кланом”, те Огњеном Орашанином из Сокоца, који се дуже вријеме налази у бјекству. С друге стране Милинковић се доводио у везу са Дарко Елезом против кога је МУП Српске раније поднио извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да је заједно са вођом ”Кавачког клана” Радојем Звицером наручио убиство Орашанина. Испод аутомобила су му у октобру 2020. године подметнули бомбу која није експлодирала, јер је на вријеме уочена и деактивирана. 


Пратите нас и путем Вибера