Napadnuti Srbi

Detalji incidenta na Ilidži: Umjesto golova i zabave - baklje, suzavac i ubod nožem

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2023. 19:34

Deset osoba uhapšeno je zbog napada na roditelje srpske djece koji su došli u Sarajevo samo da bi učestvovali na fudbalskom turniru. Umjesto golova, zabave i takmičarskog duha dočekali su ih baklje, suzavac i ubodi nožem.

Očevici pričaju da je u hotel upalo petnaestak maskiranih osoba, nastala je panika. Bacilli su na roditelje suzavac i rekli “samo smo vas Srbe čekali.”

“Izboli su momka nekog nožem sa Zvezdare, priredili su bam pakao, zavladala je panika, bili smo na ivici da se pokupimo i vratimo za Srbiju”, kaže jedan od svjedoka incidenta.

“Na stranu sve što se desilo, uputio sam par pitanja policijacu unio mi se u lice, rekao je ‘Šta ti ser*eš’. Nisam očekivao da policija tako reaguje, drugi je prišao zagrlio nas i rekao da se smirimo, da će nas zaštiti.

“Rekli su, naglasili su ‘samo vas Srbe smo čekali’, šta god to značilo ružno je za grad”, kaže svjedok.

Da li će ikad u taj grad doći ponovo, dobro će razmisliti kažu iz FK “Zvezdara”. Djeca su uznemirana ali nastavili su fudbalsko takmičenje na kome niko nije očekivao fantomke, baklje i noževe.

“Do incidenta je došlo kada su se roditelji vraćali sa utakmice. U holu hotela je napadnuta grupa sa suzavcem u namjeri da uzmu zastavu FK ‘Zvezdara’. U tom metežu jedan roditelj je povrijeđen nožem, uboden na dva mjesta u butinu i zbrinut na vrijeme”, rekao je Ivan Stojmirović sekretar FK “Zvezdara” Beograd.

Četiri huligana koji su uhapšeni zbog napada na roditelje srpske djece u Sarajevu, biće predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. U roku od 24 časa biće donesena odluka da li će za njih biti zatražen pritvor. Na teret im se stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje. Za policiju Kantona Sarajevo riječ je o izolovanom incidentu.

“Mi radimo dalje na indentifikovanju učesnika. Vjerujemo da ih ima još svakako da kad budemo imali više informacija obavijestićemo javnost”, kaže ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

Ovo je samo još jedan dokaz da u Sarajevu nema mjesta za Srbe. Gradonačelnica Benjamina Karić čak ne može da prevail preko usta da su napadnuti Srbi nego za njih samo kaže ‘gosti’. Tvrdi da je Sarajevo otvoren grad iako je jasno da su roditelji napadnuti a djeca doživjela traume samo zato što su Srbi.

“Upravo se nalazim sa gostima koji su napadnuti na Ilidži”, objavila je Karićeva na Tviteru.

Osude stižu iz Republike Srpske. Predsjednik Milorad Dodik smatra da do ovakvih incidenata ne bi trebalo da dolazi posebno ne na dječijim sportskim manifestacijama.

“Pozivam nadležne da što prije pronađu počinioce i najoštrije ih kazne. Ovakav i svaki drugi vid nasilja ne smije i neće biti tolerisan”, napisao je Dodik.

Organizatori turnirnira nisu tolerisali ni ponašanje ekipe iz Splita, čiji su igrači skadirali "Ubij Srbina". Oni su sankcionisani i neće imati pravo da više učestvuju u ovom turniru.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм