Саопштила полиција

Хеликоптер укључен у потрагу за осумњиченим за двоструко убиство

  • Извор: СРНА
  • 27.10.2024. 20:27

Хеликоптер са термовизијом вечерас претражује рејон око Томашева, у оквиру потраге за Алијом Балијагићем, осумњиченим за убиство двоје мјештана села Соколац у Бијелом Пољу.

Из полиције напомињу да нису тачни наводи да је А.Б. више пута пријављиван Управи полиције, те додају да је једина пријава из мјесне заједнице Томашево примљена у петак, 25. октобра, на дан када је кривично дјело извршено.

Како су навели, та пријава се односила на околност да се А.Б. налази у засеоку Соколац и да посједује пушку, након чега су полицијски службеници одмах поступили по пријави и изашли на лице мјеста гдје није затечен А.Б. који се у међувремену удаљио.

Познато како је Алија убио брата и сестру

Познато како је Алија убио брата и сестру

"Полицијски службеници Одјељења безбједности /ОБ/ Бијело Поље су у петак до предвече обилазили терен, кућу страдалих особа, као и друге локалитете гдје бораве мјештани ради прикупљања више информација", наводи се у саопштењу и додаје да А.Б. није пронађен.

Из полиције напомињу да је ова особа наоружана и да се још налази на слободи, те апелују на мјештане Томашева и околних села, али и све грађане Црне Горе, да сва сазнања која имају о тој особи одмах пријаве полицији.

"Помоћ локалног становништва је Управи полиције изузетно важна будући да је ријеч о разуђеном терену који је великим дијелом неприступачан, те је свака информација у овом моменту добродошла", истиче се у саопштењу.

Они су апеловали на становнике Бијелог Поља, а нарочито мјештане Томашева, да буду опрезни, да остану у кућама и не дозволе улазак непознатим особама.

Из полиције подсјећају да је двоструко убиство пријављено у петак у 21.10 часова и да је одмах ангажован комплетан састав ОБ Бијело Поље, те да је поред оперативног састава Регионалног центра безбједности "Сјевер" који обухвата девет одјељења и станица полиције на сјеверу Црне Горе, стављен на располагање и комплетан оперативни састав других организационих јединица полиције и Министарства унутрашњих послова.

"У потрагу су се, на захтјев министра унутрашњих послова, укључиле и специјалне јединице Војске Црне Горе које заједно са службеницима Управе полиције предузимају мјере на лоцирању А.Б. и његовом хапшењу", наводи се у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:55 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:25 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм