Грачаница

Повријеђене главе, узнемирена и у страху: Душка описала напад на њу и супруга

  • Извор: Косово онлајн
  • 30.09.2024. 12:55

Душка Алексић која је синоћ заједно са својим супругом претучена у својој кући у Грачаници пуштена је данас из болнице. Са видним повредама главе, узнемирена и у страху објашњава да је био један нападач са маском на глави, као и да није говорио ништа, већ да је рукама показивао да жели новац.

Душки, која је прије само три мјесеца имала тешку операцију, нападач је поломио нос, због чега ће морати на још једну операцију. 

Њен супруг Драган и даље се налази у болници у Приштини, а како је испричала, њему је поломљено колено, и задобио је тешке повреде у предјелу главе и стомака.

"Синоћ у 22 сата, Драган је чуо нешто. Мене је ухватио први сан и само сам чула како супруг виче 'Немамо паре, немамо паре'. Нападач га је одгурнуо, и Драган је задобио повреду кољена, напрсло је или сломљено, сјекли су му уво, и добио је јак ударац у главу, као и по стомаку. Ја сам видјела да је имао дрвену палицу. Није проговорио ни ријеч само је рукама тражио паре. Мене је рукама одгурнуо. Ми смо стари, немамо снаге, ја сам оперисала карцином дојке прије три мјесеца. Мени је нос поломљен, кад спадне оток мораћу на операцију", рекла је Алексић.


Како додаје, нападач је, док је она лежала у локви крви, по кући тражио новац и није им дао да приђу до телефона.

"Једног смо видјели, не знамо да ли га је неко чекао напољу, комшије кажу да нису видјели кола. Вјероватно је прескочио преко ограде, не знамо са које стране", објашњава Алексић.


Навела је да страхује за свој и живот супруга.

"Ми сами овдје, поготово након ових дешавања, како ћемо да спавамо овдје", додаје она.

Душку је данас посјетила градоначелница општине Грачаница Љиљана Шубарић. Како је истакла из Полицијске станице у Грачаници није могла да добије више детаља о случају.

"На Одбору на безбједност увијек напомињем да је безбједносна ситуација у Грачаници нестабилна. Ово што се синоћ десило у Грачаници је монструозни злочин који је узнемирио све нас. Нисмо добили никакву информацију из полиције, иако сам јутрос контактирала командира, није имао ништа друго да ми каже до онога што су медији објавили у вијестима. Управо сам из тог разлога дошла да посјетим повријеђену. Људи у својој кући гдје би требало да се осјећају најбезбједније, да имају сигурност. У Грачаници се, не први пут, десило да људи буду претучени, овога пута старији брачни пар Алексић са тешким тјелесним повредама", рекла је Шубарић.

Претучен и опљачкан старији брачни пар у Грачаници

Претучен и опљачкан старији брачни пар у Грачаници

Она је упутила апел надлежним институцијама да пронађу одговорне и процесуирају их.

"Осуђујем овај злочин и захтијевам да надлежне институције што прије пронађу починиоца и казне га", истакла је.

Екипа Косово онлајна се за више информација обратила Полицијској станици у Грачаници, али је тамо речено да "шеф тренутно није ту, и да не могу да говоре о случају".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.