Организовани криминал

Позната пјевачица ухапшена због скривања Огњена Орашанина!

Огњен Одовић из Сокоца и пјевачица Верена Церовина из Сарајева ухапшени су због сумње да су помагали у скривању недавно ухапшеног члана Шкаљарског клана Огњена Орашанина, за којим је била расписана Интерпол потјерница.

Одовић и Церовина ухапшени су у акцији Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и ПУ Источно Сарајево.

”Слободе су лишени О.О. из Сокоца и В.Ц. из Сарајева због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са помагањем починиоцу кривичног дјела. Осумњичени су за пружање помоћи у сакривању О.О. из Сокоца, за којим је била расписана потјерница, иначе припадника Шкаљарског клана”, саопштио је МУП Српске.

Додају да су приликом хапшења код осумњичених одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Орашанин дошао у БиХ да се преда, али је у међувремену ухапшен!

Орашанин дошао у БиХ да се преда, али је у међувремену ухапшен!

”Након извршене криминалистичке обраде осумњичени ће бити предати Тужилаштву БиХ уз извјештај о учињеном кривичном дјелу”, наводе у МУП-у Српске.

Орашанин је почетком септембра ухапшен на основу међународне потјернице која је за њим расписана након што је у децембру 2022. године избјегао хапшење у акцији МУП-а Републике Српске и Тужилаштва БиХ. Осумњичен је да је од 26. новембра 2020. до 22. јануара 2022. године као организатор групе, којој је приступило више особа, починио кривично дјело организовани криминал у вези са трговином дроге.

Ухапшен Огњен Орашанин - један од вођа Шкаљарског клана

Ухапшен Огњен Орашанин - један од вођа Шкаљарског клана

”Основана сумња произилази из анализе садржаја остварених комуникацијом путем ”Скај” апликације из које се види да је Орашанин, заједно са члановима групе, у више наврата организовао трговину опојном дрогом кокаин из Белгије и да ју је продавао на територији БиХ и Хрватске”, навело је Тужилаштво БиХ у приједлогу за притвор.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)