МУП Српске

Стари полицијски знанац из Бањалуке отео и тукао човјека, од његовог брата тражио новац

Бањалучанин Ненад Радинковић ухапшен је због сумње да је са петка на суботу отео човјека, заточио га и малтретирао, сазнаје  АТВ.

Незванично сазнајемо да је Радинковић од брата несрећног човјека за откуп тражио велики износ новца, а дио је успио и да добије, али је накнадно ухапшен.

Он је данас предат у надлежност Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, потврђено је из МУП-а Српске уз навођење иницијала.

Ударена на пјешачком прелазу: Повријеђена жена превезена у УКЦ

Ударена на пјешачком прелазу: Повријеђена жена превезена у УКЦ

"За наведено лице постоје основи сумње да је починило кривично дјело Спречавање доказивања из члана 336. став 1. Кривичног законика Републике Српске, а да је претходно дана 17/18.05.2024. године извршило кривична дјела Отмица из члана 142. став 2., а вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске, у стицају са кривичним дјелом Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из члана 361. Кривичног законика Републике Српске која су извршена", наводе у МУП-у.

Познат по насиљу, изазвао несрећу, хапшен у Француској

Радинковић је, иначе, одраније познат полицији по многим кривичним дјелима.

Он је прошле године с још једном особом претукао младића у Лакташима, а случај је откривен након што су радници Хитне помоћи позвали полицију.

Ипак, јавности је најпознатији по саобраћајној несрећи која се десила 2011. године у Бањалуци, а у којој је погинуо Никола Ђуровић. Радинковић је за ту несрећу осуђен на четири године затвора. Након пресуде побјегао је у Француску гдје се крио одређено вријеме, а гдје је такође доспио под лупу полиције и ухапшен 2013. године због кријумчарења оружја.

Стиже велико невријеме, погледајте како се крећу олујни облаци

Стиже велико невријеме, погледајте како се крећу олујни облаци

Тада је с неколико особа ухапшен у француском граду Гонес, након што су аутомобилом у Француску прокријумчарили оружје. Полиција је у скривеним претинцима возила тада пронашла 11 "калашњикова", 17 пиштоља, три "шкорпиона“, осам аутоматских пиштоља, 20 оквира с муницијом и пет пригушивача.

Сумњало се да се радило о оружју које је преостало из претходног рата, а које је наводно кориштено за наоружавање криминалних група у Француској. Због овог случаја, он је, наводно, осуђен на осам година затвора.

Пошто се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу, правосудне институције за њим су расписале међународну потјерницу.

Он је затим средином јуна 2018. године ухапшен у Бриселу, по Интерполовој потерници.

Крајем октобра изручен је у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: