Општина Пале

Велика акција СИПА: Откривена плантажа марихуане у Мокром, заплијењене 1.152 стабљике

  • Извор: АТВ
  • 09.06.2024. 08:25

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су на подручју Мокрог, општина Пале, открили плантажу опојне дроге марихуана, а двије особе су ухапшене.

Плантажа марихуане је била скривена у просторијама некадашње пилане у Мокром.

"Откривено је и привремено одузето преко 1.152 засада стабљике које изгледом асоцирају на стабљике опојне дроге марихуана, као и опрема за узгој опојне дроге, велика количина расада сјеменки марихуане која је узгајана у посебној импровизованој лабораторији, 13 килограма биљне зељасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, која је била спремна за продају", саопштено је из СИПА-е.

Ухапшен мушкарац који је пуцао и слупао 2 аутомобила у Тузли, пронашли га голог

Ухапшен мушкарац који је пуцао и слупао 2 аутомобила у Тузли, пронашли га голог

Реализовани су претреси на двије локације и двије особе су ухапшене, због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело неовлаштена производња и промет опојним дрогама прописано Кривичним закоником Републике Српске.

Ухапшене особе ће након криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених бити предата у даљу надлежност поступајућег тужиоца.

Наведене активности су проведене по усменом налогу Окружног суда у Источном Сарајеву, под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера