Дошао на чело КСС

Човић открио шта ће му бити први задатак

  • 01.10.2024. 21:31

Нови предсједник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Небојша Човић изјавио је данас да ће му приоритет на новој функцији да буде рјешавање питања селектора репрезентације.

"Пред нама је интересантан период, олимпијски циклус. Да наставимо континуитет Скупштине. Слиједе нам наставак квалификације за ЕП, а онда и ЕП. Требало би направити заједнички приступ, без обзира на разлике. Први задатак је да ријешимо селектора", изјавио је Човић послије избора.

Нови предсједник КСС је рекао да ће од сљедеће недјеље започети акцију обиласка региона по Србији.

"Програм постоји и морамо много да радимо. Да се изборимо са великим бројем искушења. Нећу да заборавим, акција која почиње сљедеће недјеље - обилазимо регионе. Да вам искрено кажем, никад нисам био нечије власништво. Не дугујем ником ништа. Функције су битне само ако можемо са дођемо до правих људи", додао је Човић.

Он је истакао да је кошарка највећи бренд Србије, који би требало да расте.

"Половином децембра Скупштина, ако буде требало и раније. У КСС може да буде само један Савез, не пет. Уз уважавање свих. Ми сносимо одговорност, јер смо највећи бренд ове земље, већи од политичара. Бренд би требало да расте. Потребни су тренажни центри. Мислим да ћемо имати подршку од власти. Радио сам овај посао у тешким временима, никада није било више новца него сада. Да заштитимо дјецу, да се заштитимо од корупције, менаџера", закључио је Човић.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: