ФМП - Цедевита

Љекари се борили за живот кошаркашу у Железнику: Језива повреда у АБА лиги

  • Извор: Мондо.рс
  • 23.09.2024. 08:26

Словеначки кошаркаш Жига Данеу из Цедевита Олимпије доживио је језиву повреду на мечу 1. кола АБА лиге против ФМП-а. На двадесетак секунди до краја утакмице у Железнику, Данеу је пао на врат и исте секунде је постало јасно да је ситуација крајње озбиљна. Одмах је Звездан Митровић утрчао у терен и тражио од љекара да уђу на терен и да му укажу помоћ.

Услиједио је мук у дворани, забринути погледи кошаркаша Цедевита Олимпије, чак и сузе једне навијачице на трибинама, а након неколико минута паузе стигле су боље вијести. Жига Данеу је стављен на носила и у свјесном стању је изнијет из хале у Железнику и одмах је сигурно упућен у болницу. Надамо се да ће са њим на крају бити све у реду, пошто је вечерас забринуо све љубитеље кошарке.


Упозорење, снимак је узнемирујућег садржаја и није за оне са осјетљивим стомаком:

На крају, Данеу је уз аплаузе испраћен из дворане, а надамо се да ћемо већ колико сутра чути позитивне вијести о њему уз наду да га тешка повреда неће оставити предуго ван терена.

БиХ увезла воћа и поврћа за 280 милиона КМ

БиХ увезла воћа и поврћа за 280 милиона КМ

ФМП је добио Цедевиту Олимпију 75:62, а најбољи појединац "пантера" био је Данило Тасић са 23 поена. Уз њега, Стојановић је дао 18, а двоцифрени су били још Новак и Ребец. Што се тиче Цедевите, најефикаснији играч код њих био је Робинсон са 18, а Блажич је дао 10. Данеу је иначе играо три минута и био је без учинка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.