Бањалука

СП: Надлежни да реагују у случају ''гробље''

  • 20.09.2024. 15:27

Позивамо надлежне институције да хитно реагују у случају предмета "Гробари гробља", с обзиром да је бивши директор у камеру признао учињено не(дјело).

Поручили су из Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука. Тврде да су изнесене чињенице, а потом, и, како кажу, крајње немушто изведени покушај оправдања пред камерама, и више него довољно доказног материјала да Окружно јавно тужилаштво формира предмет.

-У политичким водама смо претходних година и деценија, свједочили свему и свачему. Али, препродаја гробова, фиктивно фактурисање камена за споменике којег нема, бјесомучно сипање горива у приватнеи партијске аутомобиле на рачун Градског гробља, без резерве подсјећа на сценарио југословенског филмског класика. Рекли бисмо, Топаловићи и Били Питон на најморбиднији бањалучки начин – поручују из Градског одбора СП.

Истичу и да је “раскринкани” бивши директор и прије три године био под лупом, због сумњи о незаконитом поступању „Градског гробља“, које је у вријеме пандемија вируса корона годину дана ускраћивало право породицама особа преминулих од вируса корона да сами одлуче гд‌је ће купити погребну опрему, условљавајући их да купују, по вишим цијенама, искључиво од њих.

-Толика халапљивост и жеља појединца да се богати на муци људи је застрашујућа и доказ потпуног одсуства емпатије, људскости и морала. Незаконитостима и малверзацијама, а све упућује да се у случају гробара ради о кривичном д‌јелу пер се, мора се стати у крај. Особе спремне на овакве злоупотребе, али и оне којима одговарају у политичком смислу, хитно треба казнити и одбацити на друштвену и политичку маргину – кажу из овог Градског одбора.

Позивају коалиционе партнере, али и све друге одговорне и принципијелне политичке субјекте, функционере и појединце да коначно, слиједећи њихов примјер, одбаце групацију која је, како кажу, показала своје право лице.

-Ако су овакви кадрови Горана Селака којег представљају способни да на рачун покојника краду милионе, шта бисмо онда могли да очекујемо када би се оваквима дала моћ да руководе и одлучују о судбини свих грађана Бањалуке – закључили су из Градског одбора СП Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера